
Urządzenia i Akcesoria
Turbot w szampańskim sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Ryż basmati
-
wody1300 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu basmati300 g
Turbot w szampańskim sosie
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
masła w tym 80 g miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
wody80 g
-
szampana140 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM¾ łyżeczki
-
sosu rybnego1 łyżka
-
filetów z turbota (ok. 150 g każdy)6
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)30 g
-
żółtek5
-
koperek, świeży (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
824.5 kcal /
3449.7 kJ
Białko
71.2 g
Tłuszcz
36.8 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
1177.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Paella z owocami morza
50 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1 godz.
Makaron udon z krewetkami
30 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Curry z dorszem i krewetkami
40 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min