Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1 lata de confit de pato (peso neto 870 g — peso escurrido 470g)
- 250 g de cebolla roja en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 peras maduras (medianas)
- 4 ciruelas pasas sin hueso en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 70 - 80 g de foie mi-cuit de pato en trozos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Canelones
- mantequilla
- 12 placas de canelones
Salsa
- 200 g de vino Pedro Ximénez
- 2 naranjas
- 1 limón
- 10 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloody Mary
5 Min
Brandada de bacalao al estilo portugués
1 Std. 30 Min
Sopa dulce de piña y coco con sorbete de manzana, lima y menta
3 Std. 20 Min
Vichyssoise
2 Std. 20 Min
Saquitos crujientes de rabo de ternera
4 Std.
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78h
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5 Min
Canelones de carrilleras con setas
2 Std.
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1 Std.
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min
Canelones de ave Rossini
1 Std. 40 Min
Canelones con ceps al foie
2h 50min