Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de caballa fresca limpia (sin cabeza ni tripas), de más de 250 g c/u
- 1 chorrito de vinagre
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de granos de pimienta negra
- 2 hojas de laurel secas
- 250 - 300 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 9617 kJ / 2301 kcal
- Białko
- 188 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 172.07 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de cocido madrileño
9h 15min
Naranjas confitadas
9h 20min
Tarta de naranja confitada
2h 30min
Pepinos encurtidos
48h 20min
Fumet de pescado y gambas
20min
Menú: dorada con patatas, judías verdes y salsa de tomate (para dos)
45min
Desayuno: Panecillo de espelta integral con crema de aguacate y huevo. Zumo de frutas.
2h 30min
Croquetas de merluza, gambas y espinacas
9h 30min
Bonito en escabeche
24 godz. 25 min
Sardinas en escabeche
48 godz. 25 min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Almendras fritas
15 Min