Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'eau
- 300 g de champignons frais, coupés en quartiers ou en tranches
-
40
g d'huile végétale
lub 40 g d'huile d'olive - 25 g d'amandes crues
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- ¼ - ½ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
- 3 - 4 traits de jus de citron fraîchement pressé
- persil frais, haché pour le service
- baguette, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1217.9 kJ / 291.1 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 591 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45min
Omelette grecque vapeur à la feta et menthe
30min
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15min
Vichyssoise avec des pâtes
35min
Carpaccio de melon, sauce agrumes-cacahuète
30min
Salade de pastèque, burrata et pesto de menthe
20min
Crevettes à l'ail, tomate et feta
25min
Gaspacho melon, abricot et feta
30min
Curd de clémentine
1h
Gaspacho tomate-abricot
1h 20min
Petits flans aux oignons nouveaux
45min
Chakchouka à la feta
1h