
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cheddar en morceaux (2 cm)
- 50 g de poireau en tranches (2-3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 10 g de beurre
-
150
g de bacon fumé en morceaux
lub 150 g de lardons fumés - 50 g de dattes dénoyautées
- 100 g de flocons d'avoine
- ½ cube de bouillon de légumes émietté
- 300 g d'eau
- 50 g de noisettes non grillées et hachées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 397.9 kcal / 1665 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Sód
- 351.6 mg