Porridge salé à l'avocat et à l'œuf

Porridge salé à l'avocat et à l'œuf

3.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 120 g de flocons d'avoine
  • 60 g de parmesan en morceaux (2-3 cm)
  • 900 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes émietté
  • 4 œufs lavés
  • 2 avocats
  • 1 c. à café de jus de citron fraîchement pressé
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu
  • feuilles de persil frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 405.5 kcal / 1696.5 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 29.4 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 291.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...