Wersje kompatybilne
Pizza au pesto de pistaches, fromage stracciatella et mortadelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 120 g d'eau
- 2 - 3 g de levure boulangère fraîche
- ½ c. à café de sucre en poudre
- huile d'olive extra vierge, pour le saladier
- 200 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
Le pesto de pistaches
- 20 g de parmesan, coupé en morceaux (2-3 cm)
- 90 g de pistaches, salées et décortiquées
- ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
- 3 feuilles de basilic frais
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
La garniture
- 80 g de fromage stracciatella de bufflone
- 60 g de mortadelle, coupée en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2200.8 kJ / 526 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 384.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancini mozza, riz et petits pois
1h 40min
Pâtes au gorgonzola
40min
Pain piadina, effiloché de poulet et tartinade d'aubergine
1h 10min
Gyros rapides avec tzatziki
15min
Buns au porc frits
1h 30min
Tartine de ricotta méditerranéenne et œufs brouillés
35 Min
Ravioli chinois aux champignons
2h 35 min
Ravioli de courge au romarin, bouillon de légumes et parmesan
2h 20min
Pizza au pesto rouge
1h
Conchiglioni au saumon fumé, petits pois, crème et citron
50min
Gnocchis aux poires, noix de pécan et gorgonzola
1h 20 min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 Min