Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz prosciutto
- 3 ½ oz Parmesan cheese, in pieces
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh mint, leaves only (opcjonalnie)
- 2 ½ oz shallots, in pieces
- 1 oz extra virgin olive oil
- 4 ½ oz pearl barley, washed and drained
- 17 ½ oz water
-
1
heaping tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - ½ tsp fresh ground pepper, plus extra to season, to taste
- ½ tsp curry powder
- 10 ½ oz cherry tomatoes (red, yellow and orange), halved
- 3 ½ oz celery, sliced (¼ in.)
- 1 ½ oz arugula leaves
- salt, to season, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1540 kJ / 368 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 568 mg
Alternatywne przepisy
Sausage Stuffed Kabocha
2h 45min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Irish "Baked" Beans
50min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™)
25min
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1h
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Tofu Stew
30min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min