Red Pepper Spanish "Tortilla" with Olive Tapenade

Red Pepper Spanish "Tortilla" with Olive Tapenade

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

Olive Tapenade
  • pitted black olives
    2 oz
  • pitted green olives
    2 oz
  • capers
    1 tbsp
  • sun-dried tomatoes drained
    2
  • fresh basil leaves
    5
  • smoked paprika
    ⅛ tsp
  • balsamic vinegar
    1 tsp
Tortilla
  • Parmesan cheese cubed (1 in.)
    2 oz
  • red onion quartered
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • parsley leaves only
    4 sprigs
  • olive oil plus extra to grease
    ½ oz
  • water
    17 ½ oz
  • new potatoes peeled, halved, sliced (approx. ¼ in.)
    7 oz
  • red bell peppers
    3 oz
  • mushrooms (opcjonalnie) sliced (approx. ¼ in.)
    2 oz
  • large eggs
    6
  • whole milk
    2 oz
  • ground paprika
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 164 kcal / 687 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...