Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Olive Tapenade
- 2 oz pitted black olives
- 2 oz pitted green olives
- 1 tbsp capers
- 2 sun-dried tomatoes, drained
- 5 fresh basil leaves
- ⅛ tsp smoked paprika
- 1 tsp balsamic vinegar
Tortilla
- 2 oz Parmesan cheese, cubed (1 in.)
- 3 oz red onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs parsley, leaves only
- ½ oz olive oil, plus extra to grease
- 17 ½ oz water
- 7 oz new potatoes, peeled, halved, sliced (approx. ¼ in.)
- 3 oz red bell peppers
- 2 oz mushrooms, sliced (approx. ¼ in.) (opcjonalnie)
- 6 large eggs
- 2 oz whole milk
- ½ tsp ground paprika
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2h 20min
Ratatouille
40min
Minestrone
45 min
Herbed Goat Cheese Crostini with Tapenade
45 min
Greek Vegetables
1 godz.
Caesar Salad
30 min
Beef Chili with Lemon Feta
30 min
Tomato Basil Soup
40min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Italian Wedding Soup
1h 15 min.
Caponata
50 min
Mediterranean Farro Salad
1 godz. 35 min