![Mushroom and Feta Strudel with Spinach Mushroom and Feta Strudel with Spinach](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/860bdc25-d512-4683-a46b-356e7df3921f/Derivates/0d096a61-1548-4da6-a376-f945c4bdccac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 12 oz fresh mixed mushrooms (e.g. button, cremini, trumpet, chanterelles), sliced
- ¼ tsp salt, to taste
- 3 ½ oz fresh baby spinach
- 1 oz unsalted butter, cut into pieces
- 6 sheets phyllo dough
- 2 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 630.7 kJ / 150.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 179.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Caper Potato Salad
1h
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Savory Three Cheese Tart
1 Std. 50 Min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15min
Mushroom and Spinach Strata
2 Std. 10 Min
Golden Beet Gazpacho
50 Min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Mini Mushroom Galettes
1 Std. 55 Min
Mushroom Pie
1 godz. 40 min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min