![Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D497FFFD-8B0A-4DE1-B68B-FCBDD0DA7CAD/Derivates/201EF056-D58B-4905-9BD1-13919B6E1B84.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon with Almond Crust
- 4 fresh salmon fillets, skinless (21 oz, approx. 5.5 oz ea.)
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz lemon juice
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp honey
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
-
1
oz blanched almonds
lub 1 oz walnuts - 2 oz panko bread crumbs
- 2 sprigs fresh parsley
Pappardelle with Asparagus
- 9 oz asparagus, green, trimmed and cut into pieces (½ in.)
- 53 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 10 ½ oz pasta, dry, type pappardelle (cook time 12-13 minutes)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tbsp lemon juice
- 1 lemon, zested, grated
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646.8 kJ / 632.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Potato Curry Soup
35 min
Candied Sweet Potatoes
1 godz. 20 min
Salmon Miso Soup
30 min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Meatball Subs
55 min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Oven Baked Vegetable Chips
1h 45min
Beef Stroganoff
40 min
Sichuan spaghetti
50 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 min