Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon with Almond Crust
- 4 fresh salmon fillets, skinless (21 oz, approx. 5.5 oz ea.)
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz lemon juice
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp honey
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
-
1
oz blanched almonds
lub 1 oz walnuts - 2 oz panko bread crumbs
- 2 sprigs fresh parsley
Pappardelle with Asparagus
- 9 oz asparagus, green, trimmed and cut into pieces (½ in.)
- 53 oz water
- 1 tbsp vegetable stock paste
- 10 ½ oz pasta, dry, type pappardelle (cook time 12-13 minutes)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tbsp lemon juice
- 1 lemon, zested, grated
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646.8 kJ / 632.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Curried Chicken and Apple Salad
30min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Grilled Sirloin Steaks with French Potato Salad
45min
Apple Peel Cider Sangria
1h 30min
Buddha Bowl with Chicken
1h
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10 Min
Chicken Thighs Pizzaiola Style
50 Min
Cheese Omelet with Spinach
25min
Sicilian Shrimp Salad
30min
Lemon Garlic Chicken
30min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min