Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
lub 300 g truskawek, świeżych (patrz wskazówka) - 30 - 50 g cukru
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 60 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości
- 100 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.7 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banany w czekoladzie
1 Std.
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 Min
Deser z truskawkami (TM5)
20 Min
Czekoladowa kawa mrożona
10 Min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8h 15min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Deserki amaretti
3h 50min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Deser plaża
2 Std. 30 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min