
Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony deser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
4 porcje
Składniki
-
300 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
30 - 50 g cukru
-
3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
-
100 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.7 kcal /
1534.4 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
27.3 g
Węglowodany
27.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
124 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Deser z truskawkami (TM5)
20 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Deser plaża
2 godz. 30 min