Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
lub 300 g truskawek, świeżych - 30 - 50 g cukru
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
- 60 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.7 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zajączki z kremu cytrynowego
40min
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 Std. 15 Min
Deserki amaretti
3h 50min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1h 40min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Serniczki Oreo®
3h 30 min
Deser plaża
2 Std. 30 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 Std. 35 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40min