Biało-czerwony deser

Biało-czerwony deser

4.3 277 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
4 porcje

Składniki

  • 300 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
    300 g truskawek, świeżych, (patrz wskazówka)
  • 30 - 50 g cukru
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości
  • 100 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.7 kcal / 1534.4 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Sód 124 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...