Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 białka, w temp. pokojowej
- 100 g cukru
- 4 - 5 kropli barwnika spożywczego, zielonego, w żelu (patrz wskazówka)
-
perełki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
lub posypka cukrowa, w kształcie gwiazdek, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 289.5 kJ / 69.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 14.8 mg
Alternatywne przepisy
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Świąteczne cake pops
2 Std. 20 Min
Żelki cytrynowo-imbirowe
1h 30min
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min