![Steamed chocolate cake and poached pears Steamed chocolate cake and poached pears](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9729dcbc08a1e297e5c989a3982f2e9/Derivates/834aad57c3a9e485eefe2e059389d5688a06d029.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate ganache filling
- 200 g dark chocolate, broken into small pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Chocolate cake
- 120 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- 3 Beurre Bosc pears, ripe but firm, peeled, cored and cut into quarters
- 1 cinnamon quill
- 4 eggs, separated
- 100 g sugar
- 120 g dark chocolate, broken into small pieces
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Poached pears
- 1000 g water
- 100 g white sugar
- 20 g lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g whipped cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3872.5 kJ / 925.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 95.6 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.8 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 155.8 mg
Alternatywne przepisy
Lemonade scones
25 min
Chloe's caramel fudge
24 Std. 30 Min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Chicken Pizzaiola
50 Min
Chocolate lava pudding
40min
Chocolate Zucchini Mini Loaves
1h 40min
Banana and oatmeal energy bars
35min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6h 10min
Citrus dust
4h 10min
Apricot Chicken
35min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15min