Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plum sauce
- 80 g water
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tsp star anise
- 100 g raw sugar
- 1 tbsp tamari
- ½ tsp sea salt
- 4 dried pitted prunes
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp Chinese five spice
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 300 g jasmine rice
- 20 g peanut oil
- 480 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2195.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Asian-style pork noodles
1 godz.
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chunky bolognese
50min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35min
Sticky sesame chicken
40min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Sweet and sour pork
40min
Chicken teriyaki
20min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min