Egg and bacon breakfast baguettes

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

Whipped feta
  • Danish feta
    200 g
  • cream cheese
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • ground black pepper
    1 pinch
Omelette
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • fresh mushrooms thinly sliced
    100 g
  • frozen chopped spinach thawed and excess moisture removed
    100 g
  • eggs
    6
  • fresh chives finely chopped
    5 g
  • sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    500 g
  • butter softened, to taste (optional)
    2 - 3 tbsp
  • baguette cut into 4 portions, then sliced in half lengthways
    1
  • bacon slices
    8
  • fresh baby spinach leaves
  • tomato
    8 slices
  • caramelised onion to serve (see Tip)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1235.1 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 2567.5 kJ / 613.7 kcal
Tłuszcz 43.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Węglowodany 31.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...