Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pici
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsa all'etrusca
- 2 uova fredde di frigorifero
- acqua sino ad arrivare a 1 l
- 120 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 10 g di menta fresca, le foglie lavate ed asciugate
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- pecorino grattugiato, a piacere (opcjonalnie)
- pepe nero macinato, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3261 kJ / 779 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 76.9 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 975.2 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di orzo e funghi
1h
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Cornetto di Matera
4 Std. 30 Min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Insalata di gamberi, pompelmo rosa e finocchi
30min
Pane frattau
1h
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min.
Bussolai di Burano
2h
Salmone con salsa ai porri e piselli
25 min.
Spaghetti alla busara
30min
Tagliolini al radicchio rosso
30min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30 min.