![Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/909f57430492d2b43b93b5399067f686/Derivates/e8a67249627717c1645131a086a00b75e2a20c25.jpg)
Wersje kompatybilne
Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Finocchi
- 400 g di finocchi, tagliati longitudinalmente (spessore 2-3 cm circa)
- 1400 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Fonduta al Parmigiano Reggiano
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135.5 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 731.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porro insaporito (80 g)
15 Min
Medaglioni di maiale sottovuoto con salsa al vino
2 Std. 40 Min
Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit
2sa 30 dk
Patate pelate (TM6)
5min
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3h 30min
Filetto di maiale alla senape sottovuoto con purè di carote speziato
2sa 30 dk
Carote insaporite (100 g)
10min
Peperoni insaporiti (100 g)
15 Min
Carote insaporite (400 g)
20 Min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15 Min
Vitello tonnato sottovuoto
5sa
Roastbeef Sottovuoto
5h 30 min