Wersje kompatybilne
Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Finocchi
- 400 g di finocchi, tagliati longitudinalmente (spessore 2-3 cm circa)
- 1400 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Fonduta al Parmigiano Reggiano
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135.5 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 731.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30 min
Filetti di merluzzo sottovuoto
1h 20min
Filetto di maiale sottovuoto con Casera, patate e mele
3h 30min
Carote sottovuoto timo e feta
1 godz.
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1h 30min
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2 Std. 20 Min
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2h 40min
Carote sottovuoto al miele
1h 20min
Asparagi sottovuoto
50 min
Roastbeef Sottovuoto
5h 30min
Tacchino tonnato sottovuoto
2h 40min
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3h 30min