
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g d'huile végétale
- 5 g de gingembre, frais coupé finement
- 1 piment rouge, frais tranché en diagonale
- 3 oignons en botte en fines lamelles
- 10 grosses crevettes crues, décortiquées
- 100 g de vermicelles asiatiques trempées dans de l'eau pendant 10 minutes, coupés en deux
- 1 c. à café de sel
- 3 c. à soupe de sauce de soja
- 1 c. à soupe de ketchup
- 1 c. à café de sucre
- 1 c. à café de vin de riz
- 100 g d'eau
- ¼ de c. à café d'huile de sésame (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 180 kcal / 753 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g