Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de courgettes, coupées en morceaux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 50 g d'olives, tout type, dénoyautées
- 1 brin de thym, frais, effeuillé
- 10 petites feuilles de basilic frais
- 600 g de poulet, désossé
- un peu d'huile d'olive pour badigeonner
- un peu de poivre noir, fraîchement moulu
- 1 citron, coupé en rondelles
- 1000 g d'eau
- 2 ½ c. à café de sel
- 250 g d’orge perlé
- 20 g de jus de citron
- 100 g de yogourt nature
- ¼ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot penne-poireaux
30 min
Soupe d'orge des Grisons
55 min
Curry de lentilles
50 min
Gratin de quinoa et brocolis
1 godz. 10 min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Curry de légumes à l'indienne
1 godz. 10 min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
One pot de riz à la tomate
30 min
Taboulé au quinoa et au thon
40 min
Blinis aux pois chiches et aux tomates
30 min
Soupe d'orge
1 godz. 20 min
Curry de légumes et tofu
1h