Peperoni con tofu e fagioli

Peperoni con tofu e fagioli

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    1 - 2
  • cipolla (circa 70 g), tagliata a metà
    1
  • di tofu sgocciolato
    200 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • di salsa di soia, scura
    25 g
  • di patate, a pasta gialla densa a cubetti (circa 1,5 cm)
    600 g
  • di acqua
    300 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g
  • di concentrato di pomodoro
    70 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di paprica dolce
    1 cucchiaino
  • di origano, secco
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di pepe di Cayenna
    ¼ di cucchiaino
  • di peperoni rossi a cubetti (circa 2 cm)
    250 g
  • di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) (vegano), tagliato a pezzi
    20 g
  • di fagioli rossi in scatola sgocciolati (pesati dopo averli sgocciolati)
    255 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 426 kcal / 1785 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...