Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 œuf
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre, et 6 c. à soupe
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
- 2 branches de romarin frais, effeuillées
- 2 c. à soupe d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35 min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Tarte à gros bords
1u. 50min
Brioche tressée
14h 40min
Croissants aux pépites de chocolat
5 Std. 40 Min
Cake aux fruits confits
4 Std. 30 Min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10 min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Feuilletés escargots
40 min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min