Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 œuf
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre, et 6 c. à soupe
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
- 2 branches de romarin frais, effeuillées
- 2 c. à soupe d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1404 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Stollen
3 Std. 45 Min
Cake aux fruits confits
4sa 30 dk
Entremets pistache et rhubarbe
12 Std.
Tarte au saint-nectaire
50 Min
Cake aux fruits secs
2h
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Tarte à partager aux tomates, basilic, olives et chorizo
1h 5min