Tarte briochée aux abricots

Tarte briochée aux abricots

3.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • 50 g de lait
  • 5 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 1 œuf
  • 250 g de farine et un peu pour fariner
  • 30 g de sucre en poudre et 6 c. à soupe
  • 100 g de crème fraîche épaisse
  • 1 c. à café de sel
  • 500 g d'abricots frais coupés en deux
  • 2 branches de romarin frais effeuillées
  • 2 c. à soupe d'amandes en poudre

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 334 kcal / 1404 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...