Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cassis frais sans les tiges
- 350 g de cassonade
- 10 g de sucre vanillé
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 250 g de vin rouge
- 600 g de vodka 40% d'alcool
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 1799.9 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 14.3 mg
Alternatywne przepisy
Chausson à la confiture de prunes
1h
Confiture de mangue et de kiwi
30min
Confiture de prunes
45min
Gelée de pomme
4h
Curd à la groseille
20 min
Confiture de myrtilles
1u. 45min
Chutney de mûres et d'oignons
6h 50 min
Confiture de fraises, rhubarbe et vanille
45min
Confiture de pêches
1h 5min
Confiture de framboises
1h 5min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 godz.
Sauce madère
35min