Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de cassis frais sans les tiges
- 350 g de cassonade
- 10 g de sucre vanillé
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 250 g de vin rouge
- 600 g de vodka 40% d'alcool
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 1799.9 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 14.3 mg
Alternatywne przepisy
Confiture de mirabelles
1h 20min
Confiture de quetsches à la cannelle
6 Std.
Pâté aux figues
50h 25min
Gelée de framboise
6 Std.
Gelée de groseille
35min
Confiture de rhubarbe à la vanille
6 Std.
Compote de prune à la cannelle
25min
Confiture de prunes
45min
Confiture de prunes à l'armagnac
6 Std.
Gelée de fruits rouges
2h 45min
Gelée de pomme
4h
Confiture de tomates vertes
24h