Urządzenia i Akcesoria
Kurczak pieczony na butelce z ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
70 - 80 g papryczek chili, świeżych typu pepperoni, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
40 g miodu
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
40 g sosu sojowego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka przyprawy do grilla
-
2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 tuszka z kurczaka (1500-2000 g), w całości
-
1 butelka piwa, typu jasny lager
-
1000 g wody
-
1000 g ziemniaków, pokrojonych na 5-6 cm kawałki1000 g ziemniaków, młodych (Ø 5-6 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1343.6 mg
Białko
47.3 g
Kalorie
3079.9 kJ /
736.1 kcal
Tłuszcz
37.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem
40 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
45 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min