
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
50 g korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
-
50 g korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
20 g masła
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
186.2 kcal /
778.9 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
58.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45 min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10 min
Warzywna zupa krem
50 min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 10 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Sok z marchewki (od 6. miesiąca życia)
10 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min