Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)

Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)

4.1 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
  • 50 g korzenia selera w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
  • 50 g korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
  • 80 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 5 g koperku, świeżego tylko liście
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 40 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
  • 20 g masła
  • 350 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 186.2 kcal / 778.9 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 58.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...