Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 6 claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 140 g azúcar glass más 1 cucharada para decorar
- 6 yemas de huevo
- 1 cdita de café soluble
- 40 g de avellana, troceada
- 60 g de harina de trigo
- 40 g Licor de avellana
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de mascarpone
- 200 g de queso crema
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 1 cdita de café soluble
- 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
- 5 g de mantequilla
- 20 g de avellana molida
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
- Białko
- 76.1 g
- Węglowodany
- 403.2 g
- Tłuszcz
- 266.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 139.3 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1809.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roles de canela con nuez caramelizada
3h 30min
Masa para empanadas
15 Min
Jericallas
5 Std.
Medias noches al vapor
2 Std.
Lápices de colores energéticos
1 Std.
Greibes
1 Std.
Pastel floral
2 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Choco-rol de chocolate
30 Min
Waffles belgas
1 Std. 30 Min
Pumpkin spice latte
20 Min
Crepas, receta básica
1 Std. 20 Min