Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sablée
- 25 g de azúcar refinada
- 50 g de mantequilla
- 95 g de harina de repostería
- 1 pieza de huevo
- 1 pizca de sal, al gusto
Frangipan
- 40 g de azúcar refinada
- 40 g de almendras fileteadas
- 60 g de mantequilla
- 15 g de leche en polvo
- 1 cdita de esencia de vainilla
- 1 pieza de huevo
- 10 g de crema
- 15 g de harina
- 100 g de peras en almíbar
- 5 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3154 kJ / 751 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Pasta para pay
1h
Panqué de matcha
2h
Panqué de zanahoria
1h
Rosca de naranja
1h 30min
Tarta de Santiago
45 min
Panqué de vainilla
2 Std. 40 Min
Pastel de naranja y miel
2h
Pastel de almendras y vainilla
2h
Panqué de miel
2h 30min
Fruit cake
4 Std.
Tarta de peras y almendra
1 Std. 20 Min