Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g butter, chilled, plus extra to grease
- 155 g self-raising flour
- 75 g buttermilk
- 1 pinch sea salt
Stew
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 brown onions, cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms, sliced
- 400 g fresh mixed mushrooms
- 400 g boiling water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 350 g carrots, cut into rounds (1 cm)
- 2 tomatoes, cut into pieces
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g tomato paste
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1925.9 kJ / 460.3 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 877.7 mg
Alternatywne przepisy
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
All in one bowl bolognese
40 min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing
10min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30 min
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2h
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Beef stew with gnocchi
3h 15min