Urządzenia i Akcesoria
Quick chicken tikka masala
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
Chicken tikka
-
skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (3 cm)1200 g
-
Kashmiri chilli powder2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
garam masala (see Tips)2 tsp
-
brown sugar1 ½ tbsp
-
garlic cloves5
-
piece fresh ginger3 cm
-
tomato paste100 g
-
natural yoghurt100 g
Masala
-
ghee (see Tips)40 g
-
brown onions (approx. 200 g), cut into quarters1 - 2
-
piece fresh ginger peeled2 tsp
-
garlic clove1
-
cardamom pods crushed2
-
fenugreek seeds1 ½ tsp
-
sea salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
pouring (whipping) cream150 g
-
fresh coriander leaves only, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
444.1 mg
Białko
30.8 g
Kalorie
1409.9 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
One pot pasta with chorizo (open bowl)
35 min
Thai red chicken curry and rice
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked lamb Madras
2 godz. 15 min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min
Creamy "marry me" chicken pasta
30 min
Tex-Mex chicken casserole
45 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Creamy coconut chicken curry (open cooking)
30 min