Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken tikka
- 1200 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 ½ tbsp brown sugar
- 5 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger
- 100 g tomato paste
- 100 g natural yoghurt
Masala
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
- 2 tsp piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 2 cardamom pods, crushed
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 150 g pouring (whipping) cream
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409.9 kJ / 337 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 444.1 mg
Alternatywne przepisy
Thai red chicken curry and rice
40min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35min
Chicken Tikka Masala Pasta
45min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Creamy chicken curry and rice
45min
"Marry me" chicken pasta
30min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 Std. 40 Min