![Easy lamb hotpot Easy lamb hotpot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4361b53a238cc7bea8cffcd4fa3e9d6b/Derivates/2fa1eb6ef1696dd4b454bcbdf2123dfe001fd4f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into wedges
- 100 g celery stalks, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 250 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 150 g pancetta, cut into pieces
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 200 g dry red wine
- 1200 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 6-7 cm)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g tomato paste
- 300 g tomato passata
- 1 - 2 pinches white sugar
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1300 g potatoes, peeled and cut into thick slices (approx. 1 cm)
- 150 g frozen peas
- 150 g cold water
- 1 tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3987.8 kJ / 953.1 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 410.9 mg
Alternatywne przepisy
Chinese-style chicken
25min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Family Meatloaf
1 Std. 10 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Chicken laksa
30min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Apricot Chicken
35 Min
Swedish meatballs and mash
50min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min