Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g olive oil
- 150 g bacon, cut into small pieces (5 mm)
- 150 g leek, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g water
- 80 g white wine
- 900 g lamb neck fillet (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 dried bay leaves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 60 g pearl barley
- 200 g carrots, cut into rounds (approx. 1.5 cm)
- 200 g potatoes, peeled and cut into pieces (approx. 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427.9 kJ / 578.1 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1099.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40 min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4h
Beef ragu
1h 25min
Lamb and quinoa stew
1h
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Chicken chasseur
1h 50 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Irish stew
1h 30 min
Chicken with capsicum
45 min