Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
TM6 TM5 TM31

Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)

4.1 (15 ocen)

Składniki

Chapatis

  • 150 g white spelt flour
  • 60 g warm water
  • 15 g extra virgin olive oil
  • ¼ tsp sea salt

Chickpea masala

  • 200 g onion, cut into quarters
  • 1 garlic clove
  • 20 g fresh ginger, peeled
  • 15 g extra virgin olive oil
  • 2 tsp yellow mustard seeds
  • 2 tsp garam masala (see Tip)
  • 1 tsp ground coriander
  • ½ tsp ground turmeric
  • ¼ tsp cayenne pepper
  • 400 g canned diced tomatoes, no added salt
  • 160 g reduced-fat coconut milk
  • 80 g water
  • 650 g cauliflower, cut into florets
  • 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
  • spelt flour, to dust
  • 250 g fresh baby spinach leaves
  • 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • ground black pepper, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1820 kJ / 435 kcal
Białko
20.3 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
12.8 g
Sód
310 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy