Wersje kompatybilne
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 310 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Vegetarian chilli
35min
Creamy vegetable rice
25 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Ribollita
50min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h