Torta salata pere e formaggio
TM6

Torta salata pere e formaggio

3.0 (1 ocena)

Składniki

  • 70 g di gherigli di noci
  • 100 g di formaggio, semistagionato (es. gruyère, sbrinz o caciocavallo)
  • 100 g di Brie, a cubetti (2 cm)
  • 100 g di burro, a cubetti (1 cm) + q.b.
  • 70 g di latte
  • 60 g di panna, qualsiasi tipo
  • 3 uova
  • 200 g di farina
  • 15 g di lievito in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 200 g di pere, sbucciate, a dadini (1 cm)
  • 50 g di Gorgonzola dolce

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1501.1 kJ / 358.8 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
25.5 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
13.2 g
Błonnik
1.9 g
Sód
518.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy