Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di gherigli di noci
- 100 g di formaggio, semistagionato (es. gruyère, sbrinz o caciocavallo)
- 100 g di Brie, a cubetti (2 cm)
- 100 g di burro, a cubetti (1 cm) + q.b.
- 70 g di latte
- 60 g di panna, qualsiasi tipo
- 3 uova
- 200 g di farina
- 15 g di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 200 g di pere, sbucciate, a dadini (1 cm)
- 50 g di Gorgonzola dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1501.1 kJ / 358.8 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 518.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados (Shortbread Andalusi)
2 godz.
Plumcake salato pancetta e datteri
1 Std.
Crostata salata multicolore
1 Std.
Khao nom kok
35 min
Mattonella al fondente e pistacchi (senza lattosio)
5h
Pastiera salata
2 godz.
Muffin di pane raffermo al cioccolato
1 godz. 30 min
Cheesecake al Prosecco
5h
Hummus ai pomodorini
1 Std.
Ciambella salata speck e scamorza
50 min
Risotto mele, speck e timo
40 min
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2 godz.