
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie chili z batatami i fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
zielonego orkiszu (patrz wskazówka)100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oleju20 g
-
batata pokrojonego w 1 cm kostkę300 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę200 g
-
soli2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
wody500 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej240 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej140 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216.2 kcal /
904.4 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
1017.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska