Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie chili z batatami i fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej100 g zielonego orkiszu (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oleju
-
300 g batata pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1017.3 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
904.4 kJ /
216.2 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański pad thai z tofu
45 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Wegańskie chili
40 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min