Urządzenia i Akcesoria
Tempeh teriyaki z warzywami i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1170 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego1 ząbek czosnku pokrojony w 1 mm plastry
-
200 g tempehu pokrojonego w 1 cm plastry
-
200 g ryżu basmati200 g ryżu jaśminowego
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1,5 cm)
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego do dekoracji
-
70 g sosu sojowego tamari
-
40 g cukru
-
15 g oleju15 g oleju sezamowego
-
15 g octu ryżowego
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1714.5 mg
Białko
18.8 g
Kalorie
2466.2 kJ /
589.4 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
73.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Wrapy z serem halloumi
40 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min