
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju plus 2 łyżki
- 4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 500 - 600 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej
- 100 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 5 g grzybów, suszonych (opcjonalnie)
- 30 g śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689.1 kcal / 2883.3 kJ
- Białko
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 52.4 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Sód
- 1792.9 mg