Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka pieczone na kapuście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju plus 2 łyżki
-
4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
500 - 600 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej
-
100 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
5 g grzybów, suszonych (opcjonalnie)
-
30 g śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1792.9 mg
Białko
41.9 g
Kalorie
2883.3 kJ /
689.1 kcal
Tłuszcz
52.4 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Kurczak po cygańsku
1 godz. 20 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min