Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
662.5 mg
Białko
25 g
Kalorie
1465 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 Std. 10 Min
Kurczak w cieście francuskim
45 Min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 Std.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 Std. 25 Min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 Std. 10 Min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 Std. 25 Min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 Std. 40 Min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 Std. 20 Min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 Min
Kotlety pożarskie
40 Min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 Min
Cordon bleu z kurczaka
20 Min