
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1465 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
662.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Burger XXL
1 godz. 55 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Kotlety pożarskie
40 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min