Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki soli
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście1 - 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczkę oregano, suszonego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
662.5 mg
Białko
25 g
Kalorie
1465 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Kotlety pożarskie
40 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Burger XXL
1 godz. 55 min