
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 150 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej na 0,5 cm półplastry
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 310.2 kcal / 1298.1 kJ
- Białko
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 559.4 mg