Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 150 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej na 0,5 cm półplastry
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1298.1 kJ / 310.2 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 559.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 Min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 Min
Gotowanie na parze 2 bananów z czekoladowym nadzieniem
20 Min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25min
Jajka sadzone na parze
15min
Nadziewany kurczak na Varomie
1h 45min
Gotowanie na parze 4 bananów z czekoladowym nadzieniem
20 Min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min