
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
4 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
230 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
230 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
1100 g wody
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
110 g makaronu suchego, typu orzo o czasie gotowania 8-10 minut
-
400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
225.7 kcal /
944.5 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
446.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Zupa bolońska
25 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min