![Champignon-Kartoffeleintopf Champignon-Kartoffeleintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f56846d6-7b5e-44b0-b8f1-f9b843765e5d/Derivates/db73e4ca-acc6-4e27-89a3-3b9ad99a8eae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Karotten, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g pflanzliches Öl
- 150 g Zwiebeln, geachtelt
- 250 g Champignons, frisch, geachtelt oder geviertelt
- 200 g Saucen-Halbrahm
- 950 g Wasser
-
2
geh. TL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Kümmel, gemahlen (opcjonalnie)
- 1 TL Paprika edelsüss
- 800 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (1 cm)
- 25 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- 3 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1687 kJ / 403 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 696 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
40min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40min
Pouletbrust Metaxa
1u.
Gemüse-Korma
55 Min
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55 Min
Linsen-Tomateneintopf
1u. 30min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35min
Poulet-Stroganoff
50 Min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35min
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Peperoni-Risotto
35min
Kartoffelstock nature
55 Min