Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce

4.7 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Gebratener Spargel
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • grüner Spargel geputzt, in schrägen Stücken (3 cm)
    250 g
  • Pinienkerne
    30 g
Bärlauch-Rahmsauce und Fertigstellung
  • Bärlauch, frisch grob gehackt
    20 g
    20 g Bärlauch, TK
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • pflanzliches Öl
    20 g
  • Weissmehl
    10 g
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Spätzle, frisch aus dem Kühlregal
    500 g
  • rote Peperoni
    200 g
  • Rahm
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 324 mg
Białko 21 g
Kalorie 3451 kJ / 825 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...