Reis mit Lachs und Champignons

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Peperoni, gemischt in Stücken (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Champignons, frisch geviertelt
    100 g
    100 g Kräuterseitlinge, geviertelt
  • geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
    100 g
  • Fischbouillon-Würfel (für 0.5 l)
    1
    2 geh. TL Gemüsebouillon Paste
  • Paprikapulver, geräuchert, gemahlen (opcjonalnie)
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Wasser
    400 g
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
    200 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücke (2-3 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 374.9 kcal / 1568.5 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 631.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...