Lachs auf Lauch-Frischkäse mit Frühkartoffeln

Lachs auf Lauch-Frischkäse mit Frühkartoffeln

4.8 173 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Dill, frisch Blättchen abgezupft
    10 g
  • Lauch der Länge nach halbiert, dann in Scheiben geschnitten (5 mm)
    450 g
  • Wasser
    570 g
  • Doppelrahmfrischkäse
    180 g
  • Meersalz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Frühkartoffel halbiert
    500 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut (ganzes Stück, Sushiqualität)
    600 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Sód 760 mg
Białko 38 g
Kalorie 2646 kJ / 632 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...