![Gnocchi-Gratin mit Lauch Gnocchi-Gratin mit Lauch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c960ff2b-57be-465a-967b-d52cf78b2160/Derivates/020125a4-366f-408c-ab6b-5147d4a4f085.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Oregano (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 500 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 20 g Olivenöl
- 1 EL Maisstärke
- 200 g Wasser
- 150 g Vollrahm
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 600 g Kartoffel-Gnocchi, frisch
- 1 Bio-Zitrone, ½ abgeriebene Schale
- 2 Zweigchen Oregano, Blätter abgezupft
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 598 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50min
Risotto Cinque P
30min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Gemüsewähe (TM6)
25 Min
Rigatoni mit Peperoni-Sauce
30min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1h 10min
Hörnliauflauf
50min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50min
Lauch-Penne-Pot
30min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Älpler-Gratin
50min
Vegetarische Carbonara
30min