
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z batatów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 sztuk
Składniki
-
wody1000 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
batatów pokrojonych na kawałki250 g
-
mleka w temp. pokojowej120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
jajko1
-
mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
cukru pudru1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
293.3 kcal /
1228.1 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
330.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bułeczki-jabłka
2 Std. 30 Min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 Std. 10 Min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 Std.
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min
Różowe bułki z czarnuszką
2 Std.
Placki z dyni i kurczaka
40 Min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 Min
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45 Min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 Std. 5 Min
Placki z zielonego smoothie
45 Min