Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z batatów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 sztuk
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g batatów pokrojonych na kawałki
-
120 g mleka w temp. pokojowej
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 jajko
-
500 g mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżka cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
330.1 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1228.1 kJ /
293.3 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Różowe bułki z czarnuszką
2 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.