Wersje kompatybilne
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 280 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 2 pincées de poivre moulu
- 3 pincées de sel
- 25 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule à savarin
- 70 g de chorizo doux, coupé en cubes
- 75 g de lardons fumés
- 50 g de pignons de pin
- 3 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1287.1 kJ / 307.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis de concombre et mousse au comté
1h 40min
Miniclafoutis de légumes
45 min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30 min
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15min
Pain torsadé cheddar et ciboulette
3h 25 min
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Baguette feuilletée
4 godz.
Muffins courgette et saucisse farcis
40min
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min
Crème dessert au gianduja
4 godz. 15 min
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35min