Wersje kompatybilne
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 280 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 2 pincées de poivre moulu
- 3 pincées de sel
- 25 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule à savarin
- 70 g de chorizo doux, coupé en cubes
- 75 g de lardons fumés
- 50 g de pignons de pin
- 3 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1287.1 kJ / 307.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 251.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1u.
Baguette farcie au chorizo
2h 15min
ATELIER menu 2
1u.
Cocktail Bellini
5 Min
Blinis de concombre et mousse au comté
1h 40min
Tarte au saint-nectaire
50min
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
Mini-financiers chèvre et miel
35min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min