Wersje kompatybilne
Nems de canard au foie gras et compote de pommes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 30 g de graisse de canard
- 4 cuisses de canard confites
- 8 galettes de riz
- 80 g de foie gras de canard mi-cuit, coupé en 8 bâtonnets
- 6 pommes granny-smith, en morceaux
- 100 g d'huile de friture
- feuilles de persil frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1736 kJ / 416.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 177 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacos burger
50min
Pastalaya du sud de la Louisiane
1h
Suprême de dinde sauce chimichurri et salade de légumes variés
13 godz. 20 min
Galette des rois vanille-fève tonka
1 Std. 20 Min
Soupe épicée de lentilles corail et tomates, pommes de terre farcies
55min
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3h 15min
Txilindron d'agneau
1 Std. 15 Min
Travers de porc sauce au café
40min
Roulés de saumon et de courgette
25min
Babka salé au saumon fumé
4 Std.
Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud
1 godz. 45 min
Brioche feuilletée
5 godz.