Tourte aux pommes façon Harry & Sally

Tourte aux pommes façon Harry & Sally

4.7 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu plus pour fariner
    300 g
  • de beurre doux froid, en morceaux, et un peu pour le moule
    150 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • d'eau froide
    100 g
Les pommes
  • d'eau
    30 - 50 g
  • de pommes granny-smith coupées en morceaux
    800 - 1000 g
  • de jus de citron
    10 g
  • cannelle en poudre
    1 - 2 c. à café
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe
  • blanc d'œuf légèrement battu
    1
  • de chapelure
    40 g
    40 g de biscuits au beurre, émiettés
  • jaune d'œuf légèrement battu
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 263.2 kcal / 1101.2 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 31.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...