Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La rhubarbe
- 200 g d'eau
- 200 g de rhubarbe, coupée en tronçons (1 cm env.)
Le gâteau
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé et, un peu pour le moule
- 90 g de lait
- 90 g de beurre fondu et, un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
-
les graines d'1 gousse de vanille
lub 3 pincées de vanille en poudre - 200 g de fraises fraîches, coupées en quarts
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 995.7 kJ / 238 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 131.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frozé
25 min
Gâteau aux poires et noisettes
1 Std. 35 Min
Soupe de chou-fleur au parmesan, filet mignon sauce à la poire et légumes vapeur
1 godz. 30 min
Tarte croustillante aux cerises et à la verveine
1h 20min
Bûche de poisson
13h
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 min
Soupe canadienne
40 min
Mangue, kiwi et ananas en crumble
45 min
Crème banane-tapioca
45 min
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50 min
Entremets Passion et mangue
12 godz. 30 min
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35 min