Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (une plaquette entière)
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919 kJ / 219 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Petits pains aux raisins
24 Std.
Baguette express
2u. 35min
Baguette
3 Std. 45 Min
Croissants aux pommes
16 godz. 40 min
Croissants façon pain au chocolat
3 godz. 35 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain au chocolat
24 Std.
Petits pains au chocolat
13h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Baguette viennoise
4h 25min
Eclair au chocolat
1h 15min
Pâte feuilletée maison
1 godz.