Croissant

Croissant

4.1 160 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
18 portions

Składniki

La veille
  • 120 g d'eau
  • 120 g de lait demi-écrémé
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé type 55
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 50 g de beurre doux coupé morceaux
Le jour même
  • 250 g de beurre doux (une plaquette entière)
  • farine de blé type 55, pour le plan de travail
  • 1 œuf pour la dorure

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.6 g
Kalorie 919 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...