Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (une plaquette entière)
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919 kJ / 219 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Chausson aux pommes
1h 30min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Croissants au beurre
16h 15 min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Miniviennoiseries express
5h 20 min.
Pain au chocolat
24h
Brioche parisienne
24h
Baguette
3h 45min
Petits pains aux raisins
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Pâte feuilletée maison
1h